Arval mobility Observatory 2021

2020 V ARVALU: ÚSPĚŠNÝ ROK PLNÝ RŮSTU

Z korporátu 26 Feb 2021 , by
John

2020 v Arvalu: Úspěšný rok plný růstu

1 381 555 PRONAJATÝCH VOZIDEL, + 6,4%* RŮST
ARVAL PŘEKONÁVÁ TRH I NAVZDORY PANDEMII
STĚŽEJNÍ ROK A SPUŠTĚNÍ NOVÉHO AMBICIÓZNÍHO STRATEGICKÉHO PLÁNU: ARVAL BEYOND
DŮLEŽITÁ PARTNERSTVÍ UZAVŘENÁ SE SPOLEČNOSTMI SIXT, CAIXABANK, UNICREDIT BANK AUSTRIA A AKVIZICE UNICREDIT LEASING FUHRPARKMANAGEMENT GMBH
OTEVŘENÍ NOVÉ POBOČKY V KOLUMBII
POSÍLENÍ NAŠÍ SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI (CSR), ZÍSKÁNÍ OCENĚNÍ ECOVADIS PLATINUM

Společnost Arval se specializuje na full-service leasing vozidel a nová udržitelná řešení mobility. Díky kvalitním službám, schopnosti rychle reagovat a využívat nových příležitostí, odolnosti svého podnikání a stabilitě skupiny BNP Paribas překonal Arval v roce 2020 zbytek trhu.

V roce 2020 vzrostl pronajatý vozový park společnosti Arval ve srovnání s rokem 2019 o 6,4 %*, konkrétně na 1 381 555 vozidel. Vozové parky financované korporátními klienty dosáhly v roce 2020 jednoho milionu vozidel. Maloobchodní segment vzrostl o 15,7 %, včetně 100 000 vozidel v soukromém pronájmu. Segment střednědobého leasingu vzrostl o 6 %. Celkově 7 200 zaměstnanců společnosti Arval tak pečuje o 300 000 klientů ve 30 zemích.

2020, silný rok i navzdory pandemii
Díky rozsáhlé IT infrastruktuře mohlo více než 99 % zaměstnanců společnosti Arval od března 2020 bezpečně pracovat z domova. Společnost také poskytla téměř 350 vozidel zdarma zdravotnickým pracovníkům ve dvanácti zemích. Arval dále aktivně podporuje své zákazníky a nabízí flexibilitu smluvních podmínek a prodloužení smluv. Společnost podpořila oblast prodeje ojetých aut a své obchodní aktivity B2B doplnila maloobchodními nabídkami, které zákazníkovi nabízí plně digitální řešení. V reakci na nové trendy byla v květnu 2020 spuštěna služba „The Journey Goes On“, která má podpořit zákazníky a pomoci jim s obnovou jejich podnikání za použití bezpečných, udržitelných a nákladově efektivních řešení mobility.

Hlavní události roku 2020
Po oslavě 30. výročí v roce 2019 učinila společnost Arval důležitý krok a předložila v říjnu 2020 svůj nový strategický plán Arval Beyond, který ji připravil na stabilní růst a zároveň přizpůsobil svůj obchodní model potřebám zákazníka.

Arval Beyond zahrnuje čtyři různé služby:

nabízení dalších řešení mobility kromě aut, například nedávné zahájení pronájmu jízdních kol v osmi zemích (360° Mobility)
technologie ve prospěch zákazníků Arvalu (Connected & Flexible)
silná partnerství (Arval Inside)
udržitelnost (Good for you, Good for all).
V rámci odpovědnosti vůči společnosti a zákazníkům vyvinul Arval v roce 2020 silnou CSR strategii s cílem reagovat na problémy životního prostředí. Pro rok 2025 si stanovil ambiciózní cíle: pronájem půl milionu elektrických vozidel a průměrné snížení emisí CO2 o 30 % v rámci celého vozového parku.

V roce 2020 byla společnost Arval průkopníkem elektrické mobility. Co se týče objednávek na elektromobily, rostl Arval téměř dvojnásobným tempem oproti zbytku trhu.

Loňský rok vedl k obnovení i zahájení nových obchodních vztahů navázaných s významnými partnery po celém světě. Řadí se mezi ně například SIXT (počínaje Německem, Francií, Nizozemskem, Spojeným královstvím a Belgií) a skupiny CaixaBank Payments & Consumer ve Španělsku a Portugalsku. Rovněž byla podepsána nová dohoda o spolupráci s Unicredit Bank Austria, která posílila pozici Arvalu v Rakousku, a byla provedena akvizice UniCredit Leasing Fuhrparkmanagement GmbH.

Arval se v roce 2020 rozvíjel také geograficky. Společnost posílila svou přítomnost v Latinské Americe a ve spolupráci se společností Relsa otevřela novou pobočku v Kolumbii.

Rozšiřování obzorů v roce 2021 a první rok Arval Beyond

Mezi významné projekty roku 2021 patří:

Nové služby pro lepší péči o firemní potřeby: Mobility Hub, Mobility App, Mobility Consulting jako součást nabídky 360° Mobility.
Nová ambice zdvojnásobit trh s objednávkami na elektromobily
Partnerský program.

„Krize v roce 2020 potvrdila, že priority nadefinované v rámci strategie Arval Beyond jsou přesně to, co naši zákazníci potřebují. Arval je dnes ještě silnější a z hlediska výkonnosti, průkopnického ducha a svých závazků v oblasti CSR je na trhu vedoucí společností. Pevně věřím, že rok 2021 pro nás bude úspěšný. Máme naplánováno mnoho projektů a iniciativ. Dnešní investice posílí naši vizi do roku 2021 i v nadcházejících letech, a očekáváme, že v oblasti růstu vozového parku úspěch minulého roku letos ještě překonáme“, říká Alain van Groenendael, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Arval.

*Tempo růstu na konci období 2019–2020 na srovnatelném základě.
 

Číst dál Zobrazit méně